top of page

Uit Geeren Zuid

Als de wijk Geeren-Zuid in Breda-Noord in 2008 op de schop gaat breekt er een spannende tijd aan. Voor de bewoners die noodgedwongen verhuizen naar een ander deel van de stad gaat dat met heel wat emoties gepaard. Voor de ogen van de blijvers en de nieuwkomers verrijst er de intussen een wijk met een totaal nieuwe uitstraling.

Om de oorspronkelijke sfeer van Geeren-Zuid niet in de vergetelheid te doen raken vraagt de woningcorporatie B-in motion om samen met de bewoners een boek te maken. Een herinnering voor de oude bewoners en een welkomst-geschenk voor de nieuwe.

Een grote ansichtkaart met een oproep om met je foto’s en verhalen uit de wijk te komen is voor de bewoners van Geeren-Zuid voldoende om in actie te komen. Foto’s uit de tijd van de pioniers in de jaren zestig, heroïsche verhalen van het wijkvoetbalteam, liefdes- en vriendschapsverhalen, mensen die het verschil maken en de wijkagent zorgen voor een buurtbijbel waar de warmte vanaf straalt. En dat terwijl de buurt lange tijd niet zo best bekend stond.

Project: De verhalen uit Geeren Zuid

Opdrachtgever: Singelveste - Alleewonen

Periode: 2008

bottom of page