top of page

Cultuurnacht Breda

Breda heeft op cultureel gebied veel te bieden; muziek, theater, musea, festivals. Om het rijke aanbod in één klap te presenteren, bedacht BLIKsum de Cultuurnacht Breda. Met een eerste succesvolle editie in 2009 waarbij alle culturele instellingen hun deuren in de avond wijd open zetten met een speciaal programma.

De Cultuurnacht Breda ontwikkelde zich tot een jaarlijks terugkerend cultureel hoogtepunt, dat alleen maar kon bloeien door de wil om gezamenlijk een laagdrempelig maar kwalitatief hoogwaardig evenement te organiseren. In vijf jaar tijd groeide de Cultuurnacht uit tot een sterk merk met een breed en enthousiast publiek.

Rabobank Breda, Stichting BoArte en de Gemeente Breda reikten samen drie prijzen uit: de ‘Rabobank Cultuurprijs’ voor een maatschappelijke prestatie op cultureel gebied, de ‘BoArte Aanmoedingsprijs’ voor nieuw talent en de ‘Gemeente Breda Oeuvreprijs’ voor het gehele (buitengewone) werk van een Bredase kunstenaar. Genomineerden en winnaars toonden tijdens de Cultuurnacht hun werk op verschillende deelnemende locaties in de stad.

 

BLIKsum was tot en met 2013 initiatiefnemer en coördinator van de Cultuurnacht, hield toezicht op de programmering en kwaliteit, verzorgde de marketing en publiciteit  Sinds 2014 wordt de Cultuurnacht via Stichting Breda Cultureel georganiseerd.

 

 

 

 

 

bottom of page