Spinozapark, Ons Park

Deelgemeente IJsselmonde vraagt B-in motion in 2008 zoveel mogelijk bewoners van Lombardijen te betrekken bij de herinrichting van het Spinozapark. Het afgeleefde park gaat eind 2009 op de schop en het moet de ontmoetingsplek van Lombardijen worden. Samen met landschapsarchitect Peter Verkade en De Ontwerpers gaan we aan de slag.

Een enquête vol foto´s verspreiden we huis aan huis. Een boekje met het verhaal van het park, het basisontwerp en vragen over sfeer, activiteiten, spelen, water en materialen. Met een nieuwsbrief vragen we alle bewoners mee te schetsen aan het nieuwe ontwerp. Een groep volwassen en een groep jongeren werkt samen met de landschapsarchitect. Bij iedere bijeenkomst laat de landschapsarchitect zijn vorderingen zien waarbij de bewoners hun inbreng duidelijk herkennen.

Met de kinderen organiseren we een spannende parkexpeditie. Een GPS loodst ze naar plekken waar ze hun visie kunnen geven op bepaalde onderwerpen. Een speciaal kinderadvies is het resultaat. Tijdens de workshops ontstaan bijzondere contacten. Zo veroveren de hardrockers van metalmuziekcentrum Baroeg de harten van de oudere bewoners waardoor bij Baroeg een uitspanning met terras gepland wordt. De jongeren van Talenthouse ontwerpen ‘filosofenpoorten’ samen met de filosoof uit de buurt.

Tijdens het bouwproces organiseren we excursies met de aannemer, zodat de bewoners op de hoogte blijven van de vorderingen en de onbegaanbaarheid van het park voor lief nemen.

terug naar vorige pagina
Copyright © 2015 - 2019 B in Motion. Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden RB-Media Internet Solutions  |  Webdesign Breda