Ginneken 2020

Samen met buurtgenoten je eigen buurt verkennen en onderweg stops maken bij andere interessante buurtbewoners om te filosoferen over de toekomst. Dat doen de bewoners van Ginneken graag. Het is 2008 en via een flyer geven de bewoners zich massaal op voor een ontmoetingsreis door de buurt. De belangrijkste onderwerpen zijn het dorpse karakter, groen, verkeer, toekomstige nieuwbouw en waardevolle plekken.

Maar liefst 250 mensen geven op deze manier hun wensen en ideeën voor de toekomst van het "dorp in de stad", dat vooral niet mag worden aangetast. Een kijkje in de huizen van buurtgenoten brengt veel nieuwe contacten en initiatieven tot stand.

De bewoners realiseren zich ook dat ze veel zelf kunnen doen om de buurt leuker en mooier te maken. Het meewerken aan de toekomst leeft in de wijk en het bewonersadvies wordt door de Gemeente Breda serieus opgepakt. Na de presentatie van het bewonersadvies nodigt de gemeente Breda bewoners uit om te zien op welke manier hun ideeën in het bestemmingsplan zijn verwerkt.

terug naar vorige pagina
Copyright © 2015 - 2019 B in Motion. Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden RB-Media Internet Solutions  |  Webdesign Breda