Fitte Vogels!

Uit onderzoek bleek dat bewoners in de Vogeltjesbuurt beduidend meer gezondheidsklachten hebben dan de rest van Tilburg. Voor een aantal bewoners was dit het zetje in de juiste richting om er nu echt iets aan te doen. B-in motion bedacht het concept voor Fitte Vogels, zorgde voor fondsen en coördineerde de uitvoering van A tot Z.

Zo ging de buurt aan de bak: 100 dagen gaan vijf teams aan de slag. Eerst een check bij de fysiotherapeut en de huisarts. Samen met sportcoach en diëtist het programma maken en dan samen sporten, koken en gezond eten. Een kraskalender met opbeurende teksten, gezamenlijke activiteiten tussendoor en een groot slotfeest, compleet met make-over en fotoshoot.

De welzijnsorganisatie, jongerenwerk, school, GGD en Gemeente Tilburg deden mee als teamcoaches, sportcoaches organiseerden het trainingsprogramma. Huisarts en fysiotherapeut zorgden voor de medische check-ups en peptalks op de juiste momenten.

Het programma is inmiddels opgenomen in het reguliere aanbod van de welzijnsorganisatie Contour de Twern in Tilburg. Je kunt de Fitte Vogels volgen op hun Facebookpagina.

terug naar vorige pagina
Copyright © 2015 - 2019 B in Motion. Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden RB-Media Internet Solutions  |  Webdesign Breda