Feest bij de Toren Thuis

Op 21 juli 2009 omstreeks het middaguur is het precies 500 jaar geleden dat het haantje en het kruis op de Toren van de grote kerk van Breda werd gezet. Als je aan een Bredanaar vraagt wat de Toren voor hem betekent, dan is het antwoord niet zelden: “zie ik de toren, dan ben ik thuis”. Dit is voor ons een reden om het verjaardagsfeest op een passende manier de vieren: in, om, op en bij de Toren thuis. Met een ode van alle Bredanaars aan hun Toren.

Op zondag 19 juli verzorgt iedereen die dat wil een straatoptreden rond de toren. Aan het eind van de middag wordt de Beste Bredase Straatartiest bekend gemaakt. Aan de voet van de Toren ontmoeten Bredanaars met dromen voor de stad elkaar in een openluchthuiskamer. Tussen de gesprekken door treden Bekende Bredanaars op vanaf de Toren.

Er wacht een grote verjaardagstaart en een limonadefontein op 300 schoolkinderen. De kinderen versieren de jarige toren met hun eigen kunstwerk dat ze gemaakt hebben tijdens het project `Bakens van Nu`. Ze maken een kring rond de jarige en zingen haar toe!  Stadsbeiaardier Jacques Maassen wordt geridderd! De klokkenluiders en torenblazers spelen hoog van de toren.

terug naar vorige pagina
Copyright © 2015 - 2019 B in Motion. Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden RB-Media Internet Solutions  |  Webdesign Breda